Ελιά Νάνος σε Κεραμικό - giftboxes.gr
Ελιά Νάνος σε Κεραμικό - giftboxes.gr
Ελιά Νάνος σε Κεραμικό - giftboxes.gr

Ελιά Νάνος σε Κεραμικό

48,86 €
SKU: GB1460
[ Υ: 27cm - 30cm | Ποτ: 15cm ] Ελιά: σύμβολο της ειρήνης, της καρποφορίας, της επιτυχίας και της μακροβιότητας. Μας γράφετε παρακαλώ στα σχόλια της παραγγελίας σας εάν επιθυμείτε λευκή ή μαύρη γλάστρα
Προσθήκη Συνοδευτικού
Συνοδευτικά που επιλέξατε
Set up a Delivery
Παραλαβή από το κατάστημα

Στοιχεία Παράδοσης

Συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία για να προσθέσετε το προϊον στο καλάθι σας.

1
Επιλέξτε νομό και περιοχή παραλήπτη
2
Επιλέξτε Προορισμό
3
Προγραμματίστε την παράδοση σας

48,86 €
Περιγραφή

Λεπτομέρειες

«Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει, με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις» Ήταν τα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη. Λόγια γεμάτα νόημα στα οποία περικλείεται ένα αειθαλές δένδρο. Το δένδρο που κοσμεί τις παραμεσόγειες χώρες ανάμεσα σε αυτές και την δική μας από αρχαιοτάτων χρόνων.

Ένα δένδρο το οποίο έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ανθρωπότητας. Η χρήση του στην παραγωγή του ελαιολάδου αλλά και τις βρώσιμης ελιάς είναι ευρέως γνωστή. Πολλοί όμως δεν γνωρίζουν την διακοσμητική της ιδιότητα.

Το γεγονός ότι υπάρχουν δένδρα ελιάς τα οποία ξεπερνούν την χιλιετία σαν διάρκεια ζωής αλλά και καρποφορίας(!!!) την καθιέρωσε σαν σύμβολο καρποφορίας, επιτυχίας και μακροβιότητας.

Η ελιά φθάνει συνήθως σε ύψος τα 8m και σε πλάτος περίπου τα 7m, με την εξέλιξη των τεχνικών της ανθοκομίας και της δενδροκομίας, έχει αρχίσει να διακοσμεί γραφεία και σπίτια. Το χαρακτηριστικό γυαλιστερό συμπαγές της φύλλωμα, με αντίθετα, λογχοειδή, δερματώδη φυλλάρια και τα λευκόχρωα ή κιτρινόλευκα ελαφρώς αρωματικά της άνθη είναι ικανά να σας νοτίσουν μέσα στην διάρκεια της μέρας με αισιοδοξία και διάθεση να συνεχίσετε το δύσκολο έργο το οποίο έχετε αναλάβει.

Σε γενικές γραμμές δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις με την σταθερή θερμοκρασία και το άπλετο ηλιακό φως να είναι οι βασικές της απαιτήσεις. Οι ελιές απαιτούν συχνό πότισμα, τρεις φορές την βδομάδα τους καλοκαιρινούς μήνες και μία τον χειμώνα. Προσοχή να μην ποτίζουμε όταν βλέπουμε ότι το υπόστρωμα είναι νοτισμένο. Μπορούμε να εφαρμόσουμε αραιή λίπανση (μία με δύο φορές τον χρόνο, το Φθινόπωρο και στις αρχές της Άνοιξης)με μικτό οργανικό λίπασμα προκειμένου να διατηρήσουμε το έντονο πράσινο χρώμα της.

Και ένα μικρό μυστικό: Δωρίστε μια μικρή ελιά σε έναν συνεργάτη σας ή ένα συγγενικό σας πρόσωπο με την ευχή να βρίσκεται τόσα ειρηνικά χρόνια μαζί σας όσο και η διάρκεια ζωής αυτού του υπέροχου δώρου.

Μας γράφετε παρακαλώ στα σχόλια της παραγγελίας σας εάν επιθυμείτε λευκή ή μαύρη γλάστρα

Δημιουργούμε για εσάς δώρα. Κάνουμε χαρούμενους αυτούς που αγαπάτε - giftboxes.gr

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Επιπρόσθετες Πληροφορίες

Περίσταση Γενέθλια, Γέννηση, Για τη Γιορτή σου, Για το Γραφείο, Για το Σπίτι, Γιορτή της Μητέρας, Επέτειος, Έτσι Απλά, Ευχαριστώ, Περαστικά, Σε Αγαπώ, Συγγνώμη, Συγχαρητήρια, Συλλυπητήρια, Συνταξιοδότηση, Χριστούγεννα

Φροντίδα Λουλουδιών

Ανανεώστε το νερό καθημερινά για να διατηρήσετε τα λουλούδια φρέσκα.

Αποφύγετε να τοποθετείτε τα λουλούδια σε σημείο με απ' ευθείας έκθεση στον ήλιο.

Αφαιρέστε αμέσως τα νεκρά άνθη και φυλλώματα από το μπουκέτο ή τη σύνθεση σας.